Επιδότηση Ενοικίου και για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο
Καταχώρηση Αγγελίας Δωρεάν


Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά. Η περικοπή αυτή είναι κατά μέσο όρο 9% είπε η υπουργός και τόνισε ότι με "το ταβάνι" του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40%.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η κα Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα "πιάσει" όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.

«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας" τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κα Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη. Η κυβέρνηση, είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ όπως για παράδειγμα η ανταπεργία. 
Για τις ομαδικές απολύσεις η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.
Σχόλια

Ενημερωθείτε μέσω Email. Δώστε το email σας και ενημερωθείτε για κάθε νέα καταχώρηση: :

Delivered by Μικρές Αγγελίες Θεσσαλονίκης

✓ τσεκάρετε τα email σας για να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση των αγγελιών